Фірмові страви

Страви з раків, креветок та мідій відносяться до делікатесної групи і тому багато-хто вважає, що їх складно готувати. Насправді рецепти морепродуктів досить прості і доступні. Як правильно готувати раки? Для початку - переконатися, що вони живі (у живого рака хвіст підтягнутий до черевця). Тим часом в великій каструлі заварити окріп – вода, пряні трави, ріпчаста цибуля, сіль та перець. Раків кидати в киплячу воду вниз головою, по черзі. Варити до готовності (поки панцир не стане червоним). Наприкінці раків витримати в гарячому бульйоні ще хвилин 5-10. Готових раків подають на стіл, присипаних зеленню. Порада для тих, хто любить експериментувати: спробуйте замінити воду на молоко, сухе вино, чи навіть пиво. Як готувати креветки, найкраще знають в Іспанії. Там їх смажать у фрітюрі. Спочатку чистять, замочують на кілька хвилин у молоці, потім обвалюють у борошні і занурюють у киплячу олію. Далі витримують на вогні, доки не з’явиться золотиста скоринка, тоді виймають на ситі і «сушать» на паперовому рушнику. Готові креветки викладають на листя салату, посипають перцем та зеленим кропом! Справжня насолода для гурманів – мідії, запечені в мушлях. Цей рецепт смачних мідій популярний у всьому світі. Мушлі приварюють 3-5 хв, поки не вони розкриються. Тоді молюсків виймають, солять, перчать, збризкують лимонним соком, або соєвим соусом і викладають в половинки мушель, які вже лежать у формі для запікання. Залишилося помазати їх оливковою олією і поставити на 8-10 хв в духовку, розігріту до 200 градусів. За 5 хвилин до готовності затерти твердим сиром. Готуйте разом з нами!

Фірмові страви

Знайдено товарів: 3.

Показати 1-3 з 3 товарів

Активні фільтри